Lacrosse is een snelle, tactische en technische sport die gespeeld wordt door twee teams van elk tien of twaalf spelers. Met een stick met een netje (de ‘cross’ genaamd) proberen ze een rubberen bal te gooien en te vangen, met als doel te scoren in het doel van de tegenstander.

5 jaar geleden waren er slechts enkele lacrosse clubs in Nederland. Vandaag de dag zijn er 17 Lacrosse clubs in Nederland, hiernaast zijn er 4 clubs aan het opstarten. Met meer dan 800 spelers is Nederland in rap tempo één van de leidende lacrosse landen in Europa aan het worden.

 Er is een groot verschil tussen mannen- en vrouwenlacrosse. Bij mannen is het een ruige full-contact sport en bij vrouwen is de sport vooral gericht op techniek en tactiek.

Het is een leuke sport om mee te beginnen wanneer je gaat studeren en wat anders wilt proberen. Het is makkelijk op te pakken en je zult snel met het hele team mee kunnen doen.
Als je zin hebt om een keer mee te komen trainen kun je een mailtje sturen naar: eindhovenlacrosse@gmail.com met daarin je naam en telefoonnummer.